Hallo! Welkom bij Proeflokaal01,
het product van vader en zoon.
Frank en Roland Hurkens.
Wat begon als een experiment in de achtertuin, is uitgegroeid tot een brouwerij en proeflokaal. In 2017 zijn Frank en een aantal vrienden begonnen met het brouwen van bier. Gewoon in de achtertuin, grote pan op het vuur met een aantal verse ingrediënten waaronder water, mout, hop en gist. Met enige handigheid, een klein beetje experimenteren en vooral heel veel gedrevenheid werden er twee bieren gebrouwen. Een blond bier en een IPA. In het najaar werden vol trots de eerste bieren gepresenteerd: het bier van Heeren van Borculo.
Voor Frank is bier maken een aanvulling op zijn culinaire loopbaan, waarbij eten en drinken centraal staan. Hij heeft jarenlange ervaring als kok, ondernemer en docent op de middelbare hotelschool. hierdoor zijn (h)eerlijke gerechten en producten voor Frank erg belangrijk. Hier valt het bier van Heeren van Borculo natuurlijk ook onder.
Bij Roland is de liefde voor eten, drinken en ondernemen met de paplepel ingegoten. Altijd ondernemend en altijd in voor een nieuwe uitdaging. Na jarenlang in de horeca werkzaam te zijn geweest, was voor hem de logische vervolgstap het runnen van een eigen bedrijf. Geïnspireerd door en in samenwerking met zijn vader begon hij te dromen over een proeflokaal en een bierbrouwerij in een pand op een prachtlocatie. Zo werd het idee voor het Proeflokaal01 geboren.
In juni 2019 begon het plan serieuze vormen aan te nemen. Frank en Roland kregen de kans om het mooie oude pand aan het Eiland 1 in Borculo te huren, een locatie pal grenzend aan de oude, originele watermolen. Wanneer je binnenloopt zie je de oude balken, de karakteristieke uitstraling van een gebouw uit de 16e eeuw en niet te vergeten een ruim terras met zitplekken aan het water. Kortom: de perfecte locatie voor het starten van een proeflokaal!
Op 1 augustus 2019 was het dan zo ver: Proeflokaal01 opende de deuren. Een prachtig product van twee gedreven mensen: vader en zoon. Een plek waar je diverse lokaal gebrouwen bieren kunt drinken, een hapje kunt eten en bovendien heerlijk kunt zitten. Het concept is erg laagdrempelig, waardoor een ieder zich welkom zal voelen. Zowel vader als zoon vertelt je graag over de rijke geschiedenis van de locatie als ook over hun eigen brouwhistorie.